Godoviški učenci na obisku

3. aprila so si za nas vzeli čas učenci podružnične šole Godovič ter nas obiskali v novi knjižnici. Z nami so preživeli domala celoten ponedeljek.

Dobre pol smo se družili le s petošolci in razredničarko Hermino Tominec. Uvod v teden zanje ni bil običajen, saj so uro angleščine izpeljali kar na matični šoli v učilnici kemije. Po malici so se že zbrali v tretjem nadstropju razredne stopnje. Ogled smo namenoma prihranili in se takoj zatopili v ustvarjanje.

Ko so se nam ob 9.30 pridružili še učenci od 1. do 4. razreda, je napočil čas za predstavitev in sprehod po knjižničnem prostoru. Petošolci, za razred starejši se nam kmalu pridružijo na idrijski šoli, so bili polni vprašanj o odprtosti in aktivnostih šolske biblioteke. S svojim prostorom in ponudbo jih je namreč tako navdušila, da se že veselijo novega šolskega leta.

Zatem je nekaj starejših učencev mlajšim zastavilo par ugank na temo knjižnic, pravljic, pomladi in velikonočnih dobrot, kar nas je pripeljalo do praznične zgodbe Muriel Mossoux Zajček Pablo išče jajčka.

Prisluhnili smo ji in že je, tokrat za vse, sledilo oblikovanje obeskov za ključe. Bliža se velika noč, izdelovali smo jih z mislijo na pirhe, le da sta jih 4. in 5. razred šivala iz filca, z mlajšimi pa smo ubrali nekoliko lažjo pot in si omislili cofe. Presenečeni smo bili, kako starejši obvladajo šivanko in nit, pa so nam zatrdili, da imajo s svojimi učiteljicami, tudi učiteljico Darjo Kogovšek, na šoli se jim je pridružila nedavno, že polno šiviljske prakse. Ker čas ob tovrstnem ustvarjanju zelo hitro teče, mlajšim cofkov po večini ni uspelo dokončati. Zadnja faza je ostala za šolo v domačem kraju. Smo jim pa za zaključek privoščili nekaj svobodnega brskanja po policah ter izposojo knjig. Te jim je naslednje dne v Godovič pripeljala učiteljica Maja Bežek Šmit. Z njo in ostalimi spremljevalkami, med katerimi sta bili še Urška Gostiša in Natalija Pintar, ter sladko popotnico so jo nato mahnili proti avtobusni postaji, od tam pa z avtobusom proti domu.

Dan nam je prehitro pobegnil, veselilo nas je gostiti mlado godoviško druščino. Nadejamo se, da se nam pridružijo še kdaj.