Od svetovnega dneva poezije nazaj k sBiblosu

21. marec je po svetu namenjen poeziji, v knjižnici smo z njo zapolnili domala celoten pretekli teden.

Gostili smo drugošolce, četrtošolce ter petošolce in ponovno na plan privlekli drevo poezije, ki enkrat obrodi jabolka, drugič hruške …

Z jabolk so pesmice in uganke brali učenci drugega razreda, s hrušk pa četrtošolci. Slednji so imeli pripravljen še krajši delovni list.

Petošolci so se, kot je okrog praznika poezije v navadi, v knjižnici zadržali dve šolski uri. Enako kot z ostalimi smo utrdili značilnosti pesništva, nato pa so v parih analizirali določena dela. Tako pesmi kot ugotovitve so predstavili sošolcem.

V enakem ritmu pričenjamo naslednji teden, ko se znova selimo v sosednjo računalnico. Tam nam učitelj Boštjan Bogataj pridno pomaga pri predstavitvi sBiblosa učencem od 7. do 9. razreda. Beletrinin portal e-knjig (www.sbiblos.si) je namenjen tretji triadi osnovne šole in srednješolcem. Med ponujenim naborom del jih je nekaj tudi s seznamov domačega branja. Učenci se na skupni uri srečajo s ponudbo in tehničnimi značilnostmi, zahtevami. Ko so slednje izpolnjene, si e-knjige lahko izposodijo na bralnike ali druge elektronske naprave ter jih berejo v digitalni obliki. sBiblos je v poskusni razvojni fazi in se bo ohranil ter gotovo širil, v kolikor bodo učenci oz. dijaki koristili njegove ugodnosti.