Zlati bralci nagrajeni tudi v letošnjem letu

Leto je naokrog in ZPM Idrija se je ponovno izkazala s podarjenim izletom zlatim bralcem.

Včeraj, 29. 5., so se zbrali učenci OŠ Cerkno, OŠ Črni Vrh, OŠ Idrija in OŠ Spodnja Idrija,  ki so vsa leta šolanja vestno brali za Bevkovo bralno značko.

Tako kot lani nas je pot najprej zanesla v Kulturni center Vrhnika, v katerem so učenci spoznali drugačen knjižnični interier, kot so ga vajeni v domačih krajih.  Preseljena knjižnica je v Cankarjevem mestu postavljena v prenovljeni industrijski objekt propadle usnjarne. V svojem ambientu namenoma združuje elemente obojega – usnjarstva in pisatelja Ivana Cankarja. S tem jim je uspelo knjižnici podeliti prav posebno vrednost in pečat. Učencem je bilo v veselje, da so del časa lahko izkoristili po svoje. Največ jih je obtičalo v prijetnem otroškem kotičku.

Pomalicali smo, nato pa se odpeljali sproščujočemu delu izleta naproti. V ljubljanskem Koloseju so nam odvrteli filmsko predstavo Koliba. Zgodba filma je zahtevna, sproža marsikatero misel in vprašanje, a knjigi zvesti učenci so jo, po odzivih sodeč,  dobro sprejeli in razumeli.

Veseli nas, da se je tokrat na izletu uspelo pridružiti tudi gospe Sabini Vidmar, zaposleni na ZPM Idrija. Organizaciji smo iskreno hvaležni, da lepo nagrado ohranja v svojem programu.

Preden se bodo zlati bralci dokončno poslovili od osnovnošolskih klopi in odšli novim zmagam naproti, jih čaka še darilo Društva Bralna značka Slovenije.

Izmed vseh 35 udeležencev izleta jih je bilo 18 iz naše šole. Skupno število zlatih bralcev OŠ Idrija je sicer 22, a nekatere so zadržale druge neodložljive obveznosti.

V upanju, da se prihodnje leto število zlatih bralcev ponovno povzpne, želimo vsem učencem enkratne bližajoče se poletne počitnice.  Naj se vanje prikradejo tudi zanimiva poletna branja in naj vas modrosti vodijo dalje, do zastavljenih dosežkov, ciljev in samo vaših poti.