Bralnice pod slamnikom

Osnovna šola Idrija v sodelovanju z Mestno knjižnico in čitalnico Idrija sodeluje na mladinskem literarnem festivalu Bralnice pod slamnikom, ki ga organizira in denarno omogoča založba MIŠ.

Našim učencem bo tako omogočeno sledeče:

  • Srečanje s pisateljem Žigo X. Gombačem 9. maja za šestošolce.
  • Ogled filma z naslovom Ali –ali v Filmskem gledališču Idrija, ki je nastal po knjigi Majhna možnost nizozemske pisateljice Marjolijn Hof .
  • Obisk pisateljice Marjolijn Hof za (izbrane) učence 8. in 9. razreda 11. maja.

Vsi učenci 8. razreda in 23 učencev 9. razreda si bo v ponedeljek, 24. aprila, ob 8. uri (zbirališče 7.45 pred šolo) ogledalo film Ali –ali. Ogled učencem podarja Mestna knjižnica in čitalnica Idrija.

Film Ali – ali je zgodba o devetletni deklici Kiek. Njen oče je po poklicu zdravnik, ki se po službeni dolžnosti večkrat odpravi na vojna žarišča. Njegovi odhodi pri Kiek in ostalih družinskih članih vzbujajo občutja negotovosti in zaskrbljenosti. Film skozi otroške oči spregovori o doživljanju zaskrbljenosti za bližnjo osebo, o strahu in pogumu, o družinskih odnosih in ljubezni, pa tudi o neizmerni moči, ki jo ima otroška domišljija. V filmu se z njimi soočajo Kiek, njen oče, mama in babica, v resničnem življenju pa čisto vsak od nas.

Mira Tratnik