Verjemi v svoje sanje: zaključna prireditev za bralce Bevkove bralne značke predmetne stopnje

23. maj je bil dan, ko smo slabo uro poklonili 131 učencem predmetne stopnje – letošnjim bralcem Bevkove bralne značke. Med njimi je tokrat sedelo 24 zlatih bralcev, devetošolcev, ki so zmogli vztrajati  vseh 9 let. S prireditvijo Verjemi v svoje sanje smo jim želeli sporočiti, naj si pustijo leteti proti svojim ciljem, naj se pnejo čez vse ovire, saj močna volja premaga vse.

Na šolo smo povabili tri bivše učence, ki dobro vedo, da to še kako drži. Vedo pa tudi, da je za sanje potrebno trdo delati in se marsičemu odreči. Uspešen gorski kolesar Miha Tratnik Bajc, plesalka in dvakratna svetovna prvakinja v street dance-u Nika Brložnik ter solo pevka Ajda Tušar so nam zaupali koščke svojih zgodb in se predstavili s tem, v čemer so najboljši. Miha se je pripeljal na svojem kolesu, pokazal nekaj trikov in se za konec s kolesom z odra tudi pognal. Nika nas je z močnimi ekspresivnimi gibi, obrazno mimiko, celotno predstavo odnesla s seboj v svet plesa. Ajda je skladno z našo rdečo nitjo suvereno zapela pesem Nabiralka zvezd skupine Tabu in za glasbeno spremljavo poskrbela sama z drobceno ukulelo.

Vzporedno z njimi, ki so verjeli v moč svojih sanj, jih doživeli in jih še živijo, sanjajo tudi naši sedanji učenci. Gostom ob bok se je postavila četverica karateistov. Cene Božič, Jure Florjančič, Gaja Humar in Din Muhić so odlično uprizorili svoje spretnosti. Plesalki Tija Kacin in Tara Menart sta odplesali zanimivo točko ob scenskem elementu – TNT baru. Zadnje so na odru stale članice vokalne skupine, ki jo pridno vodi mentorica Marina Bizjak. Uglašeno in spevno so nas pobožale s svojimi glasovi, ko so zapele pesem Bruna Marsa Count on me.

Prireditev se seveda ne bi uspela odviti brez povezovalnih členov. To vlogo sta tokrat prepričljivo izpeljala sedmošolca Valentin Kavčič ter Klara Nedižavec. Petošolki Dunja Majnik in Zarja Prezelj sta med točke vnesli svoj prispevek z branjem takšnih in drugačnih misli naših učencev o branju in knjigah nasploh. Na računalniku smo imeli nepogrešljivo pomoč devetošolca Maxa Rupnika. Ob izteku prireditve so zlati bralci, iz rok Mihe in Nike, prejeli še zaslužen dar Društva Bralna značka Slovenije, knjigo Borisa A. Novaka Oblike Neba.

Iskrena hvala gostom, ker so se odzvali, nas obiskali in nam poklonili dragocene trenutke v njihovi prisrčni družbi. Ostalim nastopajočim pohvale za vztrajnost, vse preživete vaje, maskimalne vložke in odlično izpeljane nastope. Vsem bralcem, posebej zlatim, ponovno iskrene čestitke za lep dosežek. Ogromna zahvala tudi tistim, ki ste s svojim posluhom, pomočjo in na druge načine pripomogli, da se je prireditev zgodila in brez težav odvrtela.

Bilo je pestro, zanimivo in lepo. O tem vam bo nemo sporočila spodnja foto galerija.

Za konec  še to. ZPM Idrija naše zlate bralce še vedno ceni in podpira. Tudi letos so jih sklenili počastiti z nagradnim izletom. Tokrat se bo zgodil v petek, 7. 6. V Ljubljani jih čaka obisk Knjižnice Otona Župančiča ter Muzeja iluzij. Ne dvomimo, da bo tudi to dan, ki si ga bo na pragu zaključka osnovne šole veljalo vtisniti v spomin.