Torkovih 20 in Cofko Cof

Konec septembra smo v šolski knjižnici začeli z novostjo, poimenovano Torkovih 20. Nismo se želeli omejiti zgolj na pravljice, zgodnjim 20 minutam smo pustili odprto pot. Torkovo jutro skriva še uganke, razne  zabavne igre, risanke. Včasih v uvodu prelistamo humorno pesniško zbirko, s police vzamemo zanimivo poučno knjigo ali pa se v zaključnem delu prepustimo ustvarjalni žilici. In zagotovo pride še kaj, česar do sedaj ni bilo …

Ali se bo Torkovih 20 oprijelo, na začetku nismo vedeli, a zadovoljni lahko rečemo, da se nam učenci od 1. do 4. razreda še vedno radi pridružijo. Nekateri so postali pravi stalni gostje, najbolj pa smo veseli, ko v našo sredino sprejmemo kak nov obraz. Res nam je v vzpodbudo, da je ideja zaživela in jo skupaj pridno vozimo dalje. V nov šolski torek se nasmejani ne podajo le gostujoči učenci, ampak s pozitivnim elanom začenjava delovni dan tudi knjižničarki.

V torek, 7. 3. 2017, smo udeležence Torkovih 20 presenetili z novima bralkama. Učenki 9. razreda, Maruša Mlakar in Daša Vončina, sta doživeto predstavili kratko dramsko besedilo Oslovski most Vojana Tihomirja Arharja. Dekleti sta otrokom obljubili, da prihodnjič, še preden ju pot odpelje skozi srednješolska vrata, mednje prineseta zgodbico Anje Štefan. Za sodelovanje v preteklem torku se jima vsi najlepše zahvaljujemo.

Jutri, 14. 3. 2017, ob 7.15 pa v šolsko knjižnico prisrčno vabi Cofko Cof s prijatelji. Pridruži se jim tudi ti.