sBiblos in sedmošolci

V preteklem tednu nam je pri predstavitvi portala sBiblos, namenjenega izposoji e-knjig tretji triadi osnovne šole in srednješolcem, ponovno priskočil na pomoč šolski računalničar Boštjan Bogataj.

Kot poskusni projekt je bil zasnovan leto nazaj, ko smo ga predstavljali vsem učencem od 7. do 9. razreda. Tokrat so se z njim srečali le letošnji sedmošolci.

Beletrinino spletno mesto je bilo oblikovano predvsem s posluhom za težave, na katere učenci naletijo ob nezadostnem številu izvodov del za domače branje. Zaenkrat nudi le določen nabor naslovov, ki jih je mogoče brati na različnih napravah. S svojo očem prijazno tehnologijo so najprimernejši tako imenovani bralniki. 

Učitelj Boštjan je tehnično odlično podkovan, obenem zavzet uporabnik ter zagovornik čitanja s pomočjo bralnikov, zato stvar učencem izvrstno ponazori. Hvaležni smo mu, da je bil vnovič in brez oklevanja pripravljen na sodelovanje.

Za uporabo sBiblosa se mora učenec najprej zglasiti v šolski knjižnici, da uredimo formalnosti. V kolikor se bodo pojavile začetne tehnične težave ob vzpostavitvi programov in aplikacij, potrebnih za branje, je učencem na voljo šolski računalničar.

Navodila in usmeritve najdete tudi na spletni strani https://www.sbiblos.si/ pod zavihkoma “Pogosta vprašanja” in “Kako deluje”.

Uporabnik si naenkrat lahko izposodi 3 dela, mesečno največ 10.

Na šoli imamo zaenkrat le peščico uporabnikov. Portal bodo ohranili, v kolikor se bo uporabljal in zaživel. Vabljeni torej, da se z njim pobližje srečate.