Z osmošolci po spletni Enciklopediji Britannici

V tem in sledečem tednu z osmošolci ter učiteljico biologije Niko Kompara v spletni Enciklopediji Britannici poizvedujemo o spolno prenosljivih boleznih.

Brezplačen dostop s člansko številko in urejenim geslom za koriščenje storitev na daljavo svojiim uporabnikom nudita območna Goriška knjižnica Franceta Bevka iz Nove Gorice ter Mestna knjižnica in čitalnica Idrija.

Ker vsi učenci podatkov še nimajo urejenih, nam je idrijska splošna knjižnica za potrebe pouka prijazno stopila naproti.

Britannica je zanesljiv vir znanja, širok nabor informacij ponuja v treh težavnostnih stopnjah. Vsebuje ogromno slikovnega in video gradiva. Prispevki so prvotno pisani v angleškem jeziku, a spletna stran nudi iz leta v leto boljše prevode – tudi v slovenski jezik. Mladostniki tako omenjeno snov raziskujejo enako kakovostno kot preko utečenih učbenikov, hkrati spoznavajo ponudbo knjižnic, urijo digitalne kompetence, pismenost.

Sklop bomo, zavoljo nemalo dejavnosti, ki na šoli potekajo, sklenili 15. februarja, ko se bomo v računalniški učilnici zadnjič srečali z učenci 8. b.