Prvošolci prvič v šolski knjižnici

Kot pove naslov, smo se včeraj, 22. 9., v šolski knjižnici prvič srečali tudi z letošnjimi prvošolci.

Skupaj z učiteljicami so nas obiskali na uri, v kateri smo se pogovorili o knjižničnih pravilih, ustreznem rokovanju s knjigami, delih, ki jih bodo vsak petek pričakala na skupni izposoji, Bevkovi bralni znački. Seveda pri najmlajših ne moremo mimo pravljic. Prebrali smo zabavno zgodbo Becky Bloom Tiho, tukaj beremo! O utrujeno lačnem volku, ki je, da bi potešil glad, napadel živali na kmetiji, a presenečen naletel na lepo vzgojene, učene živali. Te so ga jedrnato napodile proč, saj so želele v miru nadaljevati z branjem. Presenečeni volk se je tudi sam odločil postati omikan. S kmetije jo je mahnil naravnost v šolo. Kljub naporni učni poti je ostal vztrajen, postal odličen bralec in nazadnje celo prijatelj živali kmetije.

Z otroki smo zgodbo obnovili na malce drugačen način, s pripravljenimi sestavljankami. Z njmi so se pomudili v skupinah ter jih nazadnje postavili v pravilen vrstni red dogajanja.

Naslednji teden se namesto v petek srečamo v četrtek, saj jim pomočnica ravnateljice Zdenka Skrt skupaj z zunanjo sodelavko v naših prostorih pripravlja zanimiv dogodek.