V knjižnico se je letos uspelo vrniti tudi Torkovim 20

Tako je. Začetkoma smo mehurčkom previdno puščali plavati po svoje, ko pa so jim prosto pot dovolili vodilni položaji, smo jih povabili, da priplavajo še k nam.

Od začetka marca do danes se nam je uspelo srečati štirinajstkrat. Obiskovali so nas predvsem prvošolci, edini, ki so se v zgodnjih jutranjih urah že zbirali v šoli pri prijazni, zabavni učiteljici Živi.

Prebrali smo marsikaj zanimivega – zgodbo O miški, ki je oklofutala medveda, po nekaj letih spet smešnega šerifa Bobija, pa odštekanega dedka z njegovim letečim krožnikom. Smo pa tudi na torkovem srečanju šli na lov za medvedom. Še vedno velja, da imajo učenci radi humorne zgodbe in prav take ilustracije, ki jih že pred poukom spravijo v dobro voljo. Istotako še vedno velja, da na teh srečanjih otroci v knjižnici pustijo energijo, s katero v delovni dan lahkotneje zakorakamo tudi odrasli.

Danes smo imeli zaključno srečanje, na katerem sta nas obiskali petošolski Izis in Leni. Prebrali sta nam zgodbo Deset pravil za rojstni dan. Ni dvoma, da si bo vsaj kakšnega zapomnil ter na naslednjem praznovanju udejanil vsak.

Pripeljali smo do konca šolskega leta, ko na poletne počitnice odhaja tudi spletna stran šolske knjižnice. Na eno stvar čakamo že dolga leta in ker se na podstrešju šole počasi dovolj močno svetlika, resnično upamo, da se v 2022/2023 končno preselimo dve nadstropji višje. Tam ne bo dovolj prostora le za manjše torkove skupine, ampak tudi kakšnega učenca, učenko, knjigo več …

Mlajšim manjka še par kratih, vročih dni, učiteljem kak teden več, a tu smo. Na več kot zasluženi točki vam maha naša zbrana jutranja torkova druščina ljubiteljev zgodb.

Na doživet oddih, brezskrbna druženja, poletna čofotanja in tudi dobra branja! 😉