Prireditev ob mednarodnem dnevu knjig za otroke

Za 2. april, mednarodni dan knjig za otroke in tudi uradni zaključek Bevkove bralne značke, si je učiteljica slovenščine Tjaša Petkovšek omislila kratko prireditev ter jo s točkami in teksti prikrojila vsakemu triletju posebej. Dogodki so se odvijali v glasbeni učilnici šole za prvo triletje, tretje triletje je svoj prostor imelo v angleški učilnici, drugo triletje se nam je pridružilo v šolski knjižnici. Za slednje učence sta se po svojih najboljših močeh potrudili Lara Gruden in Lenča Kavčič iz 4. c, ki sta jim ter spremljajočim učiteljem zaigrali na prečno flavto in violino. Nič manjši ni bil delež učencev 9. c. Ti so prebrali uvodno in zaključno besedo, del poslanice litovskega pisatelja Kęstutisa Kasparavičiusa ter odlomek iz knjige Eoina Colferja Knjižničarka Mrcina. Pridni bralci 9. c so bili Elena Bačnar, Aneja Kacin, Nejc Podobnik ter Sare Zećiri. O dogajanju tega dne v šolski knjižnici priča nekaj spodnjih foto utrinkov. Žal marsikaj povedo tudi o gneči, ki se zgodi, ko se v njej zberejo vsi trije oddelki enega razreda naenkrat.

Za najmlajše učence so se potrudili Petja Tončič Petkovšek iz 2. a ter učenke 9. c Patricija Bolčina, Minka Gregorač Stepančič, Marisa Kacin in Iza Strnad Kuduzovič.

Učencem od 7. do 9. razreda so igrali in brali Lana Mohorič iz 9. a, Hana Pavšič ter Manca Pavšič iz 8. a ter Jure Čibej in Manja Leban iz 9. c.

Vsem nastopajočim zahvala in pohvale za sodelovanje. Obiskovalcem lepa hvala za pozornost.