Hura za Cici Veselo šolo

Ker šola z učenci od 1. do 3. razreda pridno sodeluje v Cici Veseli šoli, je žreb Mladinske knjige letos  določil, da nas kot prvonagrajene obiščejo s pripovednim dogodkom.

Zbrane učence 1. in 2. razreda z učiteljicami je v večnamenskem prostoru šole najprej pozdravila odgovorna urednica Cicibana ga. Slavica Remškar. Prijazno jim je namenila nekaj spodbudnih besed, nato pa na oder pozvala štiri sodelavce Radia Študent in Vodnikove domačije Šiška: Katjo Preša, Roka Kosca, Boštjana Napotnika in Gorana Završnika.

Medtem ko so prvi trije pripovedovali, jih je slednji spremljal na klaviaturah. Predstavili so tri zgodbice iz knjige Petelinček Kratkorepec in druge bolgarske ljudske o živalih. Otroci so pridno poslušali, saj so obiskovalci imeli prepričljiv nastop z očitno kilometrino govorništva. Učencem so pripravili še kviz o Bolgariji, pri katerem je sodeloval čisto vsak v publiki. Za odgovore so se namreč odločali  s sedenjem ali stojo. Vsako pravilno ugotovitev je pospremil bučen aplavz in zadovoljni vzkliki.

Po zaključenem nastopu je na oder priplesal ježek – maskota Abanke, ki je učence še posebej razgrel in navdušil. Z njim so se lahko na kratko pozabavali, se fotografirali. Z odra so sicer odhajali razigrani, a še raje bi dalje poplesovali in se objemali. Foto utrinki vzdušje bolje opišejo kot besede.To pa še ni bilo vse. Gospe Slavica Remškar in Katja Arh (prodajna služba Mladinske knjige) sta s seboj prinesli še cel kup daril za male gledalce. Šolska knjižnica je od njihovega obiska bogatejša za izvod Petelinčka Kratkorepca.

Množico podarjenih stvari Mladinske knjige, Abanke, Pošte Slovenije nam je mednje uspelo razdeliti šele danes, kar ne pomeni, da je bilo zato veselje kaj manjše.Gostujoči so publiko pohvalili. Da imamo čudovite učence in šolo, so dejali. Gospa Remškar sodi tudi med navdušence nad Idrijo in njeno okolico in v naše konce pogosto zahaja. Ob vsem tem lahko samo pripomnimo, da se bomo morebiti slej ali prej morali naučiti ceniti to, kar imamo, ne le oprezati, kako trava pri sosedu bolj zeleni.  Kajti resnica je marsikdaj drugačna, kot kažejo prvi pogledi.

Iz srca se zahvaljujemo vsem za vse. Za prijazno gesto, besede, nastop, darila, obisk maskote … Učencem ste resnično podarili lep dogodek, jih razživeli in nadvse razveselili.