Knjižnična dogajanja prejšnjih dveh tednov

Kot naslov pove, knjižnica tudi v zadnjih dveh tednih ni samevala. Na obisku smo imeli učence oddelka NIS od 1. do 6. razreda ter šestošolce rednega programa.

Z mlajšimi učenci oddelka NIS smo prebrali kar darilno knjigo letošnjih prvošolcev, ki jim jo je namenilo Društvo Bralna značka Slovenije. Prvošolec je Protideževno juho Majde Koren rad sprejel. Tekom zgodbe smo skupaj šteli in preverjali, ali s sestavinami zares vse drži. Na koncu smo v papirnat lonec še sami dodali vse predlagano ter na idrijski deževni torek odganjali kapljice, oblake.

Starejše učence oddelka NIS je še vedno čakal pravljični avtobus z zgodbico Preberi mi zgodbo. Vsi so si prislužili preluknjano vozovnico ter smeli na ne preveč udobne sedeže. Še pred tem so dokazali, da zares veliko vedo o ustreznem rokovanju s knjigami, o primernem obnašanju v knjižnici …

S šestošolci, letos deljenimi v štiri oddelke, smo utrdili iskanje gradiva v prostem pristopu in ga nadgradili z iskanjem po spletnem katalogu COBISS. Oboje jim je, čeprav se jih je večina s COBISS-om srečala prvič, prav dobro šlo od rok.