Pester teden v knjižnici

V tednu, ko se prične branje za Bevkovo bralno značko, smo se srečali z vsemi učenci razredne stopnje, razen tistimi, ki jih je v posteljo položil trenutno razsajajoči virus …

V ponedeljek sta nas obiskala dva oddelka četrtošolcev in tretji razred. Kot je že v navadi za uvodno uro, so četrtošolci raziskovali pot knjige, tretješolci so se spomnili ustreznega rokovanja s knjigami ter izdelali origami kazalke.

Naslednjega dne smo gostili še tretji oddelek četrtošolcev ter drugošolce, ki so med poletnimi počitnicami dovolj zrasli, da nas lahko z novim šolskim letom samostojno obiščejo. Ob četrtkih nas bodo kljub temu še nekaj časa obiskovali skupaj z učiteljicami. Že dva dni za uvodnim torkovim obiskom so bili z nami na skupni izposoji. V torek smo z njimi ponovili postavitev v knjižnici, njena pravila, si prebrali zgodbo in se nato vkrcali na pravljični avtobus.

Na tega so v petek vstopili tudi prvošolci. Ko so s preluknjanimi vozovnicami prispeli vsak na svoj cilj, nekateri na Vojsko, drugi v Španijo, tretji celo v daljni Ameriko ter Azijo, so prejeli še darilne knjige Društva Bralna značka Slovenije. Tokrat so jim poklonili zgodbo Majde Koren Protideževna juha. Verjamemo, da so jo skupaj s starši že prebrali in se ob njej zabavali.

Sreda je bila namenjena športu ter petošolcem. Slednji postajajo vse bolj samostojni knjižnični uporabniki. Utrdili smo iskanje gradiva v prostem pristopu. Ko so izbrskali vsa športna poučna ter leposlovna dela, so v parih raziskovali različne panoge.

Naslednji teden smo dve uri rezervirali za učence oddelka NIS, kmalu se nadejamo obiska šestošolcev. Ker se čas izjemno hitro vrti naokrog in je za nami že tretji teden pouka, bomo prav hitro tudi v Mestni knjižnici in čitalnici Idrija na projektu Rastem s knjigo. Ponovno nas čaka izmenjava kazalk. Nestrpno pričakujemo, s katerimi državami, šolami nas bodo oktobra povezali organizatorji.

V torek, 24. 9., pot odpiramo Torkovim 20. Iskreno upamo, da se jih bodo letošnji prvošolci ravno tako radi udeleževali kot lanski. Seveda je dobrodošel tudi kak starejši učenec.