Zabavno srečanje s pisateljico Natašo Konc Lorenzutti

V ponedeljek, 22. maja, so se idrijski šestošolci ter črnovrški učenci v galerijskem prostoru Mestne knjižnice in čitalnice srečali s pisateljico Natašo Konc Lorenzutti. Srečanje je v okviru Bralnic pod slamnikom omogočila založba Miš.

Uvodoma je trojica idrijskih učencev z dramskim vložkom odigrala prizor pisateljičinega dela. Na dejanje jih je pripravila učiteljica Jožica Zupančič.

Sledil je sproščen pogovor, ki ga je vodila predstavnica mestne knjižnice Milanka Trušnovec. Avtorica je odgovarjala obširno, brez dlake na jeziku, se malce spotaknila ob današnjo družbo, šolski sistem, rahlo pa ob vsakega posameznika, medtem ko je nizala anekdote svojih mladih in ne več tako mladih dni.

Med pogovorom je z idrijsko skladbo pod vodstvom učiteljice Elizabete Lampe nastopil pravi šestošolski orkester – vključeni so bili številni inštrumenti ter pevke. 

Za konec je češnjo na torti dodala avtorica sama s kratkimi kamishibaj zgodbicami, basnimi. Ob njeni živi pripovedi so trije fantje prostovoljci zadevo uprizorili in doživeli smo čisto pravo malo gledališko vajo. Povsem na repu srečanja so obiskovalci na pripravljene kazalke lahko prejeli še avtoričin avtogram.

Zahvaljujemo se vsem – organizatorjem za lep dogodek, prav tako mentoricama in učencem, ki so več kot odlično izpeljali svoje točke.