Ljudsko slovstvo

Korona nam jo je zopet zagodla in ponovno se učite iz domačih stolov ter naslanjačev. V šolski knjižnici smo tokrat za delo na daljavo priredili uro knjižnično informacijskega znanja na temo ljudskega slovstva. Tudi običajno jo izpeljemo v 4. razredu.

O ljudskem izročilu ste verjetno že kaj slišali ali pa poznate vsaj kakšno ljudsko pravljico. Za začetek si natančno preberite pripravljeno predstavitev LJUDSKO SLOVSTVO (klik!) in se skušate kaj novega naučiti. Ne izpustite kratke pravljice, dodane čisto na koncu. Zapomnite si čim več, ker vas za zaključek čaka reševanje kviza.

Če ste predstavitev prebrali, je pred vami poseben izziv. Včasih so med ljudmi od ust do ust krožile tudi ljudske uganke. Tu je pripravljenih pet. Poskusite jih uganiti. Kot boste videli, se od današnjih ugank malce razlikujejo. Kaj menite? So zanimive?

 

 

 

Za konec našega druženja na daljavo vas čaka še zaključni kviz. Dobro preberite vprašanja in trditve, napnite možganske celice ter ga poskusite čim bolje rešiti. Srečno.

Knjižničarki upava, da se kmalu ponovno srečamo v prostorih šolske knjižnice.