Bralnice pod slamnikom

1. februarja je bil ponovno čas za Bralnice pod slamnikom založbe Miš. Obiskali smo Galerijo Magazin in se srečali z nadvse zanimivim slovenskim ilustratorjem Petrom Škerlom. Prišli so tudi učenci iz Črnega Vrha in Spodnje Idrije.

Gospod Škerl nas je nekaj let nazaj že obiskal na šoli v družbi pisateljice Barbare Simoniti. Takrat sta predstavljala uspešne Močvirnike. Zanje sta prejela kar nekaj nagrad.

Peter Škerl, rojen leta 1973, je v svojem ne še tako dolgem življenju prejel tudi druge hvalevredne nagrade za  svoja dela, nazadnje leta 2018 za izvirno slovensko slikanico Skodelica kave Ivana Cankarja. Te originalne ilustracije ter ilustracije še ene nagrajene knjige O kravi, ki je lajala v luno avtorice Ide Mlakar smo osebno videli razstavljene v galeriji.

Srečanje je vodila direktorica idrijske splošne knjižnice Milanka Trušnovec. Uvodoma so svoje dodali tudi petošolci pod mentorstvom učiteljice Lidije Kacin. Drejc Boškovič je recitiral pesem, njegove sošolke so zaplesale.

Kot pred leti je bil ilustrator tudi tokrat preprost, iskren in dostopen. Otroci so imeli zanj cel kup vprašanj.  Na koncu jim je podelil avtograme, nekaterim pa poleg celo narisal majhno sličico.